STOCKHOLM FURNITURE FAIR

Stockholm Furniture Fair

Øget fokus på de bæredygtige møbler

Den moderne forbrugers bevidsthed

stockholm furniture fair

Snakkes der om materialer og former inden for møbeldesign kan det ikke undgås, at tendensen om bæredygtighed er indtænkt i designet af et nyt tekstil eller produkt. Overalt er bæredygtighed blevet mere og mere hypet og over hele linjen ses det, at de enkelte virksomheder inden for møbeldesign i højere grad ser det som en nødvendighed at udvikle nyheder, som lever op til tendensen. Bæredygtigt design fylder meget i den moderne forbrugers bevidsthed – også når det kommer til indretning af hjemmet.

Materialevalg og farvekombinationer ved Stockholm Furniture Fair

“Contrast is the key”

Nærvær og hygge er væsentlige begreber, når det kommer til indretning af hjemmet. Materialerne  består af kontraster mellem de bløde og hyggelige fabrikationer som fx fåreskind på den ene side sat mod de slanke og glatte materialer som bl.a. træ og marmor på den anden. Det er kontrasterne mellem det hårde og bløde samt varme og kølige, der skaber hygge og nærvær i hjemmet. Karl Johan Bertilsson, kreativ direktør ved NCS, mener, at kontraster er nøglen til et godt design. Bertilsson pointerer, at mange i dag har et ønske om plyssede og luksuriøse møbler med organiske former. Dog ses det også i stigende grad, at formerne kombineres på kryds og tværs for at skabe dynamik og opmærksomhed. Både Bertilsson og Louise Byg Kongsholm, trendekspert, trendforsker og administrerende direktør ved PEJ Gruppen, nævner også en stigende interesse for 3D designs. Du kan læse mere om PEJ gruppen her.

materialevalg   materialevalg farvekombination

Kend de nye trends for 2021+

Karl Johan Bertilsson, Kreativ Direktør NCS har bl.a. udpeget trenden “Honesty”, som værende den mest afgørende trend at omfavne for 2021+. Han beskriver den som følgende: “To do the right things, we need to understand the truth”. Han mener, at det uperfekte bliver perfekt, og at der skal slørede øjeblikke til for, at alting bliver klart. Trenden fokuserer på de rå materialer, hvor der derudover ses en forstærkning af neutrale former med brunlige farver. Det rustikke kombineres med det delikate, hvor bl.a. krukker og potter i ler og terrakotta er med til at give et mere rustikt udtryk, end hvad der før er set. I 2020 handler de store trends om neutralitet, hvorimod det i 2021 bliver meget mere colorblocking og designs med kontraster. 

Følg med herunder, når Bertilsson forudser nye trends fra sidste års messe.   

Bag om Stockholm Furniture Fair

Vidste du det?

stockholm furniture fair

Mange lader sig overraske, når antallet af besøgende optælles, når højdepunkterne med Guest of Honor annonceres og når antallet af deltagende virksomheder lanceres. Følg med her når vi tager dig med bagom messen, og gør dig klogere på ting du ikke vidste om Stockholm Furniture and Lightning Fair.

Stockholmsmessen, som er Skandinaviens største udstillings- og kongrescenter, organiserede sin første møbelmesse i 1951. Siden da er messen vokset til det, der generelt betragtes som en af de to førsteklasses møbelmesser i Europa – den anden er Salone del Mobile i Milano. Stockholm Furniture & Light Fair fejrer deres 70-års jubilæum som den førende messe for Skandinavisk design. I dag tiltrækker messen omkring 40.000 besøgende fra mere end 60 lande og over 1.100 mediarepræsentanter hvert år, og omkring 750 virksomheder udstiller deres møbler, belysning og tekstilprodukter. De største udstillingslande, bortset fra Sverige, er Danmark, Finland og Norge, og normalt kommer omkring 80 procent af alle udstillere fra Skandinavien.

Disse er de besøgende på messen

Under Stockholm Furniture & Light Fair er Stockholmsmässans 70.000 kvadratmeter fuld til sprængning med de nyeste innovationer inden for indretning og belysning til både hjem og offentlige rum. Nye produkter, nye materialer, ny viden, nye trends, nye forretninger, nye kontakter og nye miljømæssige og teknologiske løsninger vises på en både informativ og inspirerende måde. Udstillingerne er af højeste sats, og seminarprogrammet er omfattende. De første dage af messen er begrænset til professionelle besøgende, mens den afsluttende lørdag også er åben for offentligheden.

 

Så mange knytter kontakter og har købsindflydelse under messen

Et af højdepunkterne på messen er Guest of Honor, en højt respekteret international designer eller designgruppe, der bliver bedt om at oprette en installation i messens entré. Andre højdepunkter er drivhusafsnittet, hvor nye talenter får chancen for at vise deres prototyper og møde producenter fra møbelindustrien og Stockholm Design & Architecture Talks, messens forum for viden og diskussioner om design. Temaet for de kommende Stockholm Design & Architecture Talks er “Visionary Thinking”.

Mød årets Guest of Honor

Igen i år, inviterer Stockholm Furniture & Light Fair en respekteret international designer eller arkitekt til at være æresgæst og skabe en installation i messens entré. I 2020 er Doshi Levien, et London-baseret studie, drevet af Nipa Doshi og Jonathan Levien. Doshi Levien er et af de mest kreative designstudier i verden med et internationalt ry for at kombinere kultur, teknologi, industrielt design og ægte håndværk. Karakteristisk, ikke kun i deres tillidsfulde forhold til farve, materiale og form, men også deres evne til at oversætte omhyggelige designideer til produktionssammenhængen.

guest of honor stockholm furniture fair

Under et interview er de blevet spurgt, hvilke forventninger de har til at være æresgæster på Stockholm Furniture & Light Fair. ”Da vi hørte denne nyhed, var vi begejstrede og straks begyndte vi at diskutere ideer til installationen af ​​entreen. Det er en sjælden og prestigefyldt mulighed for at få 200 kvadratmeter primærplads med carte blanche. Her er en chance for os at invitere folk ind i vores verden og dele vores kærlighed til materialer, rum, form og farve ”, siger Nipa Doshi og Jonathan Levien.

Du kan møde dem og mange andre inspirerende kunstere, forskere og designere på Stockholm Furniture & Light Fair.

Oplev bl.a. Kai-Uwe Bergmann, fortælle om “Formgiving” herunder – det danske ord for design, hvilket betyder at give form til det, der endnu ikke er givet form. Bergmann FAIA er partner hos BIG, der bringer sin arkitektoniske ekspertise til forslag over hele kloden, herunder arbejde i Nordamerika, Europa, Asien og Mellemøsten. Kai-Uwe leder BIGs forretningsudvikling – som i øjeblikket har kontoret i mere end 35 forskellige lande.

Top 5 over de danske producenter 

Messen er Nordens og også Danmarks betydeligste scene for designmøbler, hvor tæppet går op, når årets udgave af Stockholm Furniture & Light Fair begynder. Nogle af årets markante danske nyheder på messen, er bl.a. Mazó, Kvadrat og FDB møbler.

Mazó

Mazó producerer og genstarter både de ikoniske internationale designklassikere og de skjulte perler, der kun er produceret i et lille antal i dette designunivers. Vi er seriøse med hensyn til ægthed. Vi stoler på det, da det er kernen i vores eksistens. Mazō består af et komplet spektrum af funktionalisme: Med rødder i skandinavisk tradition, en kærlighed til Bauhaus-æraens enkelhed og en erindring om den gamle japanske kultur, har vi til formål at give folk i dette århundrede mulighed for at vælge møbler med langvarig design.

Kvadrat

Kvadrat blev etableret i Danmark i 1968 og har dybe rødder i Skandinaviens verdensberømte designtradition. Kvadrat er førende inden for designinnovation og producerer moderne kvalitetstekstiler og tekstilrelaterede produkter til arkitekter, designere og private forbrugere over hele verden.

Vores produkter afspejler vores engagement i farve, kvalitet, enkelhed og innovation. Vi skubber konsekvent de æstetiske, teknologiske og funktionelle egenskaber ved tekstiler. På den måde samarbejder vi med førende designere, arkitekter og kunstnere.

En udstillingsudstilling med tekstil af Ronan og Erwan Bouroullec i Södermalm og udsøgte akustiske gardiner sammen med et spændende nyt standkoncept på messen vil være i centrum af Kvadrats præsentation på årets Stockholm Furniture Fair.

Dk3

Dk3s kollektion kombinerer eksklusive klassiske og moderne møbler fra store danske arkitekter og designere som Jeppe Utzon, Kaare Klint, Børge Mogensen, Poul Cadovius og andre. Deres brand er repræsenteret gennem møbelforhandlere i mere end 30 lande rundt om i verden. Virksomheden skaber møbler, der er formet og udformet af ægte entusiaster, altid med ambitionen om at forene de fineste tømrertraditioner med moderne og klassisk møbeldesign gennem sammensmeltning af tidløst stål eller messing og træ af høj kvalitet. Kærligheden til organisk materiale og kompromisløs fokus på kvalitet er tydelig gennem hele processen, fra de første designskitser til fremstilling i tømrere, hvor de fleste stykker er færdige og overfladebehandlet med hånden.
De har en passion for træ, og i deres design har de altid til formål at fremhæve snarere end at skjule træets naturlige egenskaber. For dem er knuderne og de små revner i hver enkelt planke en slags skat, der gør det sidste møbel unikt.

Bent Hansen

Aalborgensiske Bent Hansen Møbler bruger messen til at markere festligt, at polsterværkstedet startede for 70 år siden. Siden er det blevet til meget mere end bare et polsterværksted. Hos Bent Hansen er der fokus på at skabe møbler og interiør af særdeles høj kvalitet kombineret med en designmæssig tilgang, der giver møblerne sin egen identitet og sit eget udtryk. Bent Hansen designer tidløse klassikere, som med den rette behandling holder i uendeligt mange år. I dag står 3. generation Henrik Hvid Hansen i spidsen for virksomheden, som fortsat leder tilbage til kerneværdien om at levere klassiske møbler og interiør med fokus på godt og traditionelt dansk håndværk. Møblerne designes både internt samt i samarbejde med eksterne internationalt anerkendte designere.

FDB møbler

Når vi snakker om bæredygtighed

træsort træsort træsort

Kort sagt

De vigtigste uger for skandinavisk design. Udstillinger. Åbninger. Middagsselskaber. Design samtaler. Cocktails. To uger om året med hundredvis af begivenheder af nogle af de mest interessante og vigtige spillere inden for design. Join designere, arkitekter, skabere, købere, journalister og designentusiaster i de vigtigste uger for skandinavisk design.

Vis os dit design

Hvis vi fortsat kigger mod de svenske designere og muligheder, vises moderne design, kunst og kunsthåndværk fra nye designere på en udstilling og sælges på en auktion under Summer Design Week 2020. Beckmans college of design, Svensk Form og Ung Svensk Form (Young Swedish Design) har i samarbejde med Stockholmsmässan og Summer Design Week indledte en udstilling og auktion for nyetablerede designere på Stockholms Auktionsverk. Kun værker, der ejes af designeren, eller værker, hvor returneringen går til designeren, kan sendes til salg. Kun designerne selv eller repræsentanter for designeren kan indsende værker. Designeren skal være uddannet fra en svensk designskole mellem 2015 og 2020. Ud over en svensk uddannelse kan designeren muligvis have gennemført en kandidat- eller bachelorgrad i udlandet. Designeren behøver ikke at være svensk statsborger. Stockholms Auktionsverks almindelige regler for indsendelse gælder. Startprisen bestemmes af designeren i samråd med en ekspert.

Vi glæder os

Hvert år udstiller flere danske virksomheder på Stockholm Furniture Fair. Derudover deltager studerende fra VIAs Furniture designuddannelse på verdens største messe for nordisk møbeldesign, Stockholm Furniture & Light Fair. Hvis du ønsker at vide mere om tilmelding eller blive klogere på messen, er du velkommen til at kontakte os her.

Vi glæder os til at se dig