PEJ GRUPPEN

PEJ gruppen – nordens førende trendforskere

De naturlige materialer

Når vi ser på indretningen af hjemmet, spiller den bæredygtige udvikling også her en stor rolle. Der ses i dag en generel mæthed af velour i store mængder, og derfor søges der i nye og anderledes retninger. De naturlige materialer har indtaget en fyldestgørende plads i hjemmet, og der forekommer tydelige tendenser til materialer som fx valnød, eg og marmor, som skaber tyngde og jordforbindelse. Jordfarver har dermed i dag fået en større plads i hverdagen igen. Træ er med sit helt naturlige udtryk en kæmpe tendens. Alle træsorter hitter, men især fremhæves eg og valnød, som begge er hårde træsorter. Det er dermed stærke materialer, som kan holde til hverdagens brug i mange år, mener Jesper Møllgaard Jensen fra Icons of Denmark, efter et interview med ham i foråret 2020. 

At bringe naturen ind i hjemmet

Karl Johan Bertilsson, Kreativ Direktør NCS snakker om at bringe naturen ind i hjemmet og nævner bl.a. Biofili-hypotesen, der defineres som “trangen til at tilknytte andre former for liv”. Kork er i den forbindelse desuden et materiale, der vil blive set mere af i fremtiden, og som kobler outdoor med det bæredygtige aspekt. Dette hænger sammen med de nye farvetendenser, hvor jordfarverne kommer til at fylde mere og mere. Her vil det primært være sorte og brune farver kombineret med lette farver.

pej gruppen   pej gruppen   pej gruppen

Har du nogensinde undret dig over tidens trends og tendenser?

Herunder kan du blive klogere på nutidens farvetrends og tendenser

 

3 bud på nutidens farvetrends

Lilla

Ifølge Gabriel bliver jordfarverne budt velkommen ind i vores private hjem. Disse farver definerer vi med ro og tryghed. Derudover afspejler de fremtrædende milde grønne nuancer den måde, vi byder naturen indenfor. Den milde grønne farve er også en af PEJ-gruppens fire nøglefarver for SS21. For at skabe kontrast til de naturlige og neutrale farver er det den lilla farve, som supplerer farveboardet.

Orange

Den brændte orange farve, som også er en af PEJ-gruppens fire nøglefarver for SS21, opfordrer til at sætte tempoet ned og være til stede i nuet. Det hengiver en til at drømme sig væk til oplevelsernes land, hvor alt er muligt. Farven leder tankerne hen mod den varme jord og eksotiske kultur.

Brun

Både Gabriel og Paustian nævner begge farve- og materialevalg. De skal matche vores søgen efter fællesskab og blødhed. Farvemæssigt søger vi, at vores møbler skal være så autentiske som muligt gennem naturlige og varme farver. Karl Johan Bertilsson fra NCS Colour Academy udtaler også, at vi ønsker, at farverne skal være neutrale og brunlige og skabe en kontrast mellem de lyse og mørke farver.

Ærlighed, tillid og sympati

Dette er de nye nøgleord for de kommende trends. Følelsen af fællesskab optræder i de organiske former, som kan spores tilbage til efterkrigstiden i 1939-60.

Nuværende tendenser indenfor tekstiler er den klassiske “Hallingdal” fra Kvadrat, som primært er uld. En anden ny tendens er Bouclé og Karakorum, der med sit nubret udtryk både giver blødhed og struktur til et fladt materiale. Det er med til at give liv til stoffet og skabe blødhed til organiske former.